Call us  +46 (0)70-589 32 33

titti(a)gladafaret.se

Kurs i ull 6 oktober

Nu kör vi ullkursen igen – ett spännande kurssamarbete med Monica Hellberg Design! Vi har knåpat ihop en kurs som följer ullen från fåret till spinnrocken. Monica står för spinnerfarenheten och jag för fårkunskapen. Så är du fårägare och vill ha veta vilken typ av ull handspinnare efterfrågar eller är du handspinnare och vill veta mer om vägen fram till ullen i påsen? Om ja, välkomnar vi dig till en heldagskurs på Gula Stallet Butik & cafe, Målhammar, Västerås, lördagen den 6 oktober kl. 10-16.

Har du långt att åka finns övernattningsmöjligheter på Gula Stallet. Kontakta dem direkt via länken ovan.  

Klicka här och läs mer om kursen.

2 Kommentarer hittills.

  1. Ulla Marklund skriver:

    Hej Jag har varken får eller kan spinna men är nyfiken på hur man tar hand om ullen. Allt från tvätta, karda, tova, spinna. Färga kanske och sen sticka egna alster av garnet???Har ni nån sån kurs på kommande skulle jag vara intresserad. Hälsningar Ulla Marklund.

    • adm-titti skriver:

      Hej Ulla! Roligt att du är nyfiken på ull! På just denna kurs kommer vi gå igenom vad du ska leta efter om du vill ha lämplig ull att handspinna av. Samt sortering, tvättning och förvaring. Sedan kommer vi inte in på de praktiska momenten som kardning, spinning och färgning. Då rekommenderar jag Monicas Hellbergs kurser. Kolla gärna här: http://www.monicahellbergdesign.se/kommande-kurser-28060225. Hälsningar Titti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *