Call us  +46 (0)70-589 32 33

titti(a)gladafaret.se

Kurser

Grundläggande eller fördjupning? Se nedan exempel på kursutbud som Glada Fåret erbjuder. Är du intresserad av kurs eller har förslag på specifika kurser hör gärna av dig! Vi håller kurser inom avel, utfodring, bete, byggnader, nystartarkurser, beteende etc. Du kan också få uppslag till kurser bland genomförda uppdrag.

Vanliga uppdragsgivare är Distriktsföreningar (inom Fåravelsförbundet), länsstyrelser etc. Är du kursarrangör och vill samarbeta om en kurs, hör av dig så skräddarsyr vi upplägget för dig.

Kursutbud − ett urval

Ny med Elitlamm Avel & Produktion
En grundläggande kurs för dig som precis börjat använda Elitlamm Avel & Produktion. Kursen varvar korta teorigenomgångar med egna övningar i Elitlamm.

”Bra info på ett pedagogiskt sätt. NÖJD!”
”Bra och tydlig genomgång av Fåråret genom Elitlamm. Kan utnyttja programmet bättre”
Röster från kursdeltagare Grundkurs i Elitlamm, Koby, 2017-08-17

Dra nytta av Elitlamm – en fortsättningskurs
En fortsättningskurs för dig som varit med i Elitlamm ett tag. Kursen varvar korta teorigenomgångar med egna övningar i Elitlamm. Fokus på den praktiska nyttan av de olika funktionerna.

Elitlamm för avelsbesättningar
Lär dig dra nytta av Elitlamm i ditt avelsarbete. Vi fokuserar på funktionerna som du behöver i ditt avelsarbete: rätt inregistrering, bra listor för avelsvärden, bra förberedd inför auktion och livdjursinköp/försäljning. Kunskap om funktionerna i Elitlamm blandas med teori om hur vi tolkar avelsvärden m.m.

Grundkurs för fårägare
Under sex träffar behandlar vi de ämnen som är mest användbara när man är ny med får. Syftet med kursen är att du ska få en bra teoretisk grundkunskap om fårhållning, veta var du hittar mer kunskap, samt ha kul med andra fårägare i samma situation som du! Minst en eller två av träffarna håller vi på fårgårdar.

Utfodringskurs
Kurs i utfodring till får kan hållas på grundläggande nivå eller mer fördjupning utifrån målgruppens behov. Vi kan fokusera på grovfoder, utfodringssystem, foderstatsberäkning, hälsa kopplat till utfodring, utfodring i ekologisk produktion, proteinfoder etc.

Räkna egen foderstat – workshop
Vill du lära dig grunderna i att räkna foderstat till dina får? Vi erbjuder en workshop där vi fokuserar på att räkna foderstat till dina vuxna djur. Du tar med din/dina grovfoderanalyser, samt miniräknare alternativt bärbar dator. Jag tillhandahåller behovsnormer, fodermedelstabell, foderstatssmall samt en lathund för foderstatsberäkning. Max 10 personer per gång. Omfattning ca 3 h.

IMG_0472