Call us  +46 (0)70-589 32 33

titti(a)gladafaret.se

Vad gör Glada Fåret?

Jag som driver företaget Glada Fåret heter Titti Strömne. Vad gör Glada Fåret? Förutom min avelsbesättning med finullsfår bedriver jag kompetensutveckling inom lammproduktion. Jag vänder mig till alla typer av fårföretagare – allt från nystartaren till den mer erfarne. För egen del har fåren följt mig genom livet; med start hos mina föräldrar på gården Björklund, under husdjursagronomutbildningen på Ultuna – men det var framförallt under mitt år som lantbrukselev på olika större fårgårdar i Sverige och utomlands som jag alltmer fick upp ögonen för detta mångsidiga djurslag.

Sedan år 2000 har jag haft förmånen att arbeta med lammrådgivning, kurser, projekt gentemot lammproducenter, studenter, länsstyrelsepersonal etc. Först som anställd på husdjursföreningen Svea Husdjur/Hushållningssällskapet i Örebro län/Swedish Meats med bl.a. ansvar för dåvarande Köttboskapskontrollen (KAP). År 2008 bildades det egna företaget Glada Fåret – just för att jag gillar får! Jag vill jobba för att skapa hållbara lammföretag och vara en hjälp på vägen för en lönsam och ökad svensk lammproduktion. Välkommen att kontakta mig om du är intresserad av lammrådgivning, hjälp att driva projekt eller utveckla nya idéer som kan gynna svensk lammproduktion. Du kan läsa mer om mina tidigare uppdrag som egenföretagare här. Min tidigare yrkeserfarenhet hittar du på Linkedin. Jag utgår från min gård utanför Fjärdhundra, strax norr om Enköping, men utför uppdrag över hela Sverige.

Jag samarbetar med andra oberoende lammrådgivare i föreningen Gimrarna – Lammrådgivare i samverkan. Jag är också rekommenderad Elitlammsutbildare.

Glada Fåret utvecklar framtidens lammproduktion med kvalitet, kunskap och kreativitet!