Call us  +46 (0)70-589 32 33

titti(a)gladafaret.se

SÅLDA! Lamm till salu

SÅLDA! Letar du efter sunda, friska tacklamm med första prioritet på modersegenskaper? Vi har tacklammen för dig! Jag har i år 11 tacklamm till salu efter nio mödrar och två olika fäder. Vi avlar på i första hand modersegenskaper (att tackan kan föda och föda upp sina lamm själv under betessäsongen), i andra hand på både kropp och ull eftersom vi har en god efterfrågan på dessa produkter. Vårt avelsmål kan du läsa mer om här. Vi har mycket god besättningshälsa (ingen Stora magmasken, Stora Leverflundra eller smittsamt muneksem har förekommit i besättningen) och naturligtvis MV—fri och F-status i Klövkontrollen.
Tacklammen i gruppen är födda mellan 6 och 22 april och vägde mellan 36-41 kg vid mönstring den 15 augusti. Tacklammen levereras klippta och har tillräcklig vikt för betäckning i höst. Summa summarum en mycket fin och jämn grupp med många bra linjer som jag önskar att jag hade plats för själv.

Jag söker en seriös och fårkunnig köpare som värdesätter sunda och friska djur. Gärna en köpare till hela gruppen och hämtning under september månad. Pris 1990 kr per djur + moms. Välkommen att kontakta mig, helst via telefon 070-589 32 33, om du är intresserad. Fler bilder kan skickas.

På marknadsplatsen i Elitlamm kan du se härstamning, avelsvärden samt testa ev. släktskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *