Call us  +46 (0)70-589 32 33

titti(a)gladafaret.se

40 år med får

Allt har en början! Så har också min bakgrund med får. Hur blev jag så intresserad av detta djurslag egentligen? Ja, de första fåren köpte mina föräldrar när jag var 3 år gammal, så sett ur min synvinkel har fåren alltid funnits där. Dock hade jag inte särskilt stort intresse för fåren under tiden jag bodde hemma. Men visst fick jag kunskap och erfarenhet oavsett om jag ville det eller ej. Vi barn var liksom tvungna att hjälpa till; när vi skulle flytta fåren, mönstra lammen, köra hö och så vidare.

Djurintresserad har jag varit hela livet, men det var hästar som jag ägnade mig helhjärtat åt de första 20 åren. Men under ett sabbatsår som lantbrukselev under min studietid på Ultuna kom jag att jobba med får på fem olika gårdar i Sverige och utomlands. Och det var när jag började jobba med andras får som jag ”upptäckte” detta mångsidiga djurslag.

I år är det 40 år sedan som mamma och pappa beställde tre dräktiga tacklamm: Fanna, Sabina och Nora. Ättlingar till dessa tre tacklamm har följt mig genom uppväxten för att sedan komma till vår gård. Nu får mina barn en uppväxt med får. Och nej, de har inte visat ett jättestort intresse för fåren… Ännu.

Se gärna intervjun med mina föräldrar om hur allt började.