Call us  +46 (0)70-589 32 33

titti(a)gladafaret.se

Nu är det 1181:a lammet fött!

Som du kanske uppmärksammat firar vi 40 år med får i år. Eftersom min mamma Kerstin tidigt gick med i Fårkontrollen – numera kallat Elitlamm Avel – har hon registrerat vartenda lamm sedan starten 1978 på Björklund. Något jag fortsatt med sedan besättningen övertogs delvis 2004, och helt från 2009. Efter att ha lagt till årets 44 lamm har det fötts exakt 1181 lamm sedan starten. På Björklund föddes 862 lamm och jag är uppe i 319 stycken så här långt.

14020 Hanna med sina fyra lamm, varav ett som jag stödmatar för att avlasta Hanna.

13004 Gittan med tre av sina fyra lamm. ”Nej, jag är inte dräktig, bara full med mat!”

16030 Jill med sina två fina bagglamm

Så även om vi inte haft mer än 17 tackor som mest blir det en hel del när man summerar åren. Jag kan grotta ner mig i massor av intressanta siffror som det blir när man registrerat under många år. Men roligast är naturligtvis att se det konkreta resultatet = lammen. Eller som mamma sa en gång när hon tänkte tillbaka till den första lamningen  ” jag kunde inte se mig mätt på lammen”.  Och så är det faktiskt; man kan inte låta bli att stanna upp och bara stå och titta på dem när man är klar med tackornas fodring och att halma. Lammen springer race, busar och ska undersöka allt. Det är så roligt och svårt att se sig mätt på!