Call us  +46 (0)70-589 32 33

titti(a)gladafaret.se

Mat & Människor 2018

Om exakt två veckor – den 23:e september – är du varmt välkommen till oss och andra goa medlemmar i Fjärdhundraland. Då är det nämligen dags för årets matrunda: Mat & Människor. Alla som deltar håller öppet mellan kl. 11-17 och erbjuder en delikat smaktallrik à 30 kr. Kom förbi och prata med oss om det vi kan och gillar allra mest. Hos oss på Glada Fåret hittar du:

Årets smaktallrik innehåller en rykande varm lammgryta med pressad potatis och lingonchutney. Allt hemlagat från grunden med råvaror från gården.

Det populära fårcafét håller öppet och serverar läckra bakverk på äppeltema. Hela trädgården dignar av äpplen och det är klart de ska ner i bakverken denna dag.

Nyrökt fårbog finns på dagens lamm-macka som finns förberedd i cafét. Net är en nybakt äppelfralla med rökt fårfiol och Skogsbackens färskost med pepparot. Mums!

Det finns nyrökt fårytterfilé och fårbog på bit att köpa med sig hem.

En mindre del färskt lammkött kommer att finnas tillgängligt för försäljning. Uppfött på gården, lokalt slaktat, styckat och förpackat på småskaligt slakteri. Kom ihåg att ta med dig kylväskan.

Bland det ulliga sortimentet hittar du gammelmatte som började med fåren för 40 år sedan. Passa på att ställ frågor om fåren! Vi tar ut de härliga, mjuka skinnen, ullen, garnet och stick-kiten av vår babykollektion KNODD. Passa på att köpa kvalitetsprodukter direkt från uppfödaren.

Varmt välkommen till oss på Glada Fåret!

OBS! Vi har regnsäkrat med Fjärdhundralands rejäla tält så du ska kunna sitta skönt vid eventuellt regn.